Drie diploma-uitreikingen voor studenten van het NCE

16-07-2024 | Wat een voorrecht om een groot aantal afgestudeerden hun branchediploma te mogen uitreiken. Stuk voor stuk hebben ze zich verdiept in hun specialisme. Wij zijn ervan overtuigd dat het erfgoed van Nederland in goede handen is als het ligt aan de geslaagden van de opleiding Inspecteur Gebouwd Erfgoed, Professional Restauratie en Specialist Restauratie Timmeren/Metselen.

Diploma-uitreiking opleiding Inspecteur Gebouwd Erfgoed

Op maandagmiddag, 10 juni 2024, was het feest bij Museumboerderij Mariahoeve in Putten. Alle deelnemers van de NCE-opleiding Inspecteur Gebouwd Erfgoed hebben hun branchediploma in ontvangst mogen nemen. Bij elke diploma-uitreiking nodigen wij een speciale gast uit om een presentatie te geven en dit keer was dat Eefje van Duin, directeur-bestuurder Monumentenwachten Drenthe, Flevoland, Fryslân en Overijssel. Zij schetste een beeld van het ontstaan van de Monumentenwacht, hoe deze momenteel georganiseerd is en welke belangen daarmee worden gewaarborgd. Een interessant verhaal tijdens een gezellige middag, waar verhalen werden gedeeld en herinneringen werden gemaakt. Gefeliciteerd nogmaals aan alle geslaagden (op willekeurige volgorde):

Nick Hake, Roald van de Riet, David van Raaij, Mark van der Zwaag, Matthijs Heijkamp, Daan Migchelbrink, Richard Arrindell, Eline Dekker, Gwen Smits, Rudy Elbertse, Isa Nijland, Stijn van Bergen, Rosanne Hoek, Nanne Talsma en Niels Roza.

Fotografie: René van den Burg

Diploma-uitreiking opleiding Professional Restauratie

Een goede start van het weekend, want op vrijdagmiddag, 28 juni 2024, hebben de geslaagden van de NCE-opleiding Professional Restauratie hun branchediploma in ontvangst mogen nemen. De diploma-uitreiking heeft plaatsgevonden bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden, waar we een gezellige middag met elkaar hebben doorgebracht. De speciale gast van deze middag was Ron Spaan, tevens de nieuwe coördinator van onder andere de opleiding Professional Restauratie. Hij vertelde over het belang van restauratieonderwijs voor de erfgoedsector. Een boeiend verhaal met aansluitend een gezellige vrijdagmiddagborrel. Gefeliciteerd aan alle geslaagden (op willekeurige volgorde):

Tim Hoes, William Bakker, Harm van den Bergh, Joep Degens, Remco Valk, Stefan Lemmens, Mannes Franken, Robin Oonk, Henry van Voorst, Martijn Beuwer en Ronald Stijf.

Fotografie: René van den Burg

Diploma-uitreiking opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen

De laatste diploma-uitreiking voor de zomervakantie is georganiseerd voor de geslaagden van de NCE-opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen. Op vrijdagmiddag, 5 juli 2024, zijn we allemaal afgereisd naar Kasteel Doorwerth waar de geslaagden hun NCE-branchediploma hebben ontvangen. Tom Temmink, adviseur erfgoed bij Het Oversticht, molenconsulent, DUMO-scans en herbestemming erfgoed, vertelde een interessant ervaringsverhaal met allerlei interessante praktijkvoorbeelden. Aansluitend een gezellige vrijdagmiddagborrel om het schooljaar 23/24 af te sluiten. Gefeliciteerd aan alle geslaagden (op willekeurige volgorde):

Robert Sintmaartensdijk, Rick Groothuis, Gerdo van Laar, Arie van Ooijen, Daan Matthijs Arends, Sjoerd Krosenbrink, Milan Valies, Steven Sprenkeler, Remco Jurriens en Pieter Knippers.

Fotografie: Elke Molenaar

Wat fijn om te zien dat een grote groep studenten voor hun opleiding in de erfgoedsector zijn geslaagd. Zo wordt de kleine wereld van de erfgoedsector weer een stukje groter. Gelukkig blijft hij nog klein genoeg, zodat wij deze vakspecialisten nog vaker gaan tegenkomen op restauratieprojecten, bij een opleiding/cursus of in het werkveld. Tot snel!

Wil jij ook aan de slag in de erfgoedsector? Bekijk het aanbod NCE-opleidingen.